چگونگی شناخت طلا

چگونگی شناخت طلا

عوامل شناخت طلا عبارت است از: سنگ محک و تیزآب (اسید)، که هر کدام را به طور جداگانه بررسی می نماییم.
سنگ محک:
سنگی است سیاه رنگ از جنس سیلیسیوم و کوارتز و در شکلهای مختلف در بازار وجود دارد و در هنگام استفاده باید دمای آن حدوداً به اندازه دمای بدن باشد، یعنی 37 درجة.س باشد.
تیزآب:
در بعضی از کتابها تیزآب سلطانی همان اسید نیتریک خالص می باشد که توسط محمد زکریای رازی کشف شده است. این اسید را در اصطلاح عامیانه بنام جوهر شوره می شناسند و فرمول آن (HNO3) می باشد.
اگر در مقدار (30CC) این اسید مقدار (0.5CC) اسیدکلریدریک (HCL) و اسم عامیانه جوهر نمک اضافه میگردد، عیار تیزآب بالاتر خواهد رفت بطوریکه تیز آب سلطانی برای اعیار=17/(750) استفاده می شود.
تیزآب سلطانی +0.5cc (HCL) برای عیار =18(750) استفاده می شود.

شناخت طلا

نحوه عمل (شناخت طلا):
ابتدا فلز مشکوک به طلا را روی سنگ محک (20 بار) میکشیم سپس مقداری تیزآب عیار شده را روی آن میکشیم (به اندازة یک قطره).
واکنش یکی از موارد زیر است:
1- هیچ واکنشی دیده نمی شود: نتیجه آنکه فلز مربوطه طلایی با همان عیار تیزآب می باشد.
2- رنگ اثر کشیده شده روی سنگ کم رنگتر می شود: در این حالت عیار فلز مربوطه پایین تر از عیار تیزآب می باشد.
3- اثر روی سنگ محک بکلّی محو میگردد: که حاکی از این است که فلز مربوطه یا اصولاٌ طلا نیست و یا دارای مقدار کمی طلا می باشد که می بایست با آزمایشات دیگری (ری گیری) مقدار آن مشخص شود.
روش دیگر شناخت طلا:
روی قسمتی از فلز مشکوک به طلا را کمی سوهان میکشیم تا چنانچه فلز آبکاری شده است، لایه آبکاری شده از بین برود. سپس در محل سوهان زده شده یک قطره تیز آب عیار شده می زنیم:
– هیچ اثری برروی آن ندارد و این نشان می دهد که فلز طلا بوده و هم عیار و یا بالاتر از تیزآب می باشد (توجه: فلزی روی و کرم در برابر تیزآب واکنش نمی دهد که بر اساس رنگ و خصوصیت فیزیکی و شیمیایی قابل شناخت هستند.)
– محل مربوطه به روی فلز بر اثر آب سیاه می شود که هر چه سیاهی بیشتر باشد نشان دهندة آن است که فلز طلا با عیار پایینتر از عیار تیزآب می باشد.
– براثر ریختن تیز آب محل به رنگ سبز به جوش می آید و بعد از پاک کردن تیز آب با یک دستمال محل براق می شود. در این حالت فلز مربوطه طلا نبوده و مقطع براق شده رنگ اصلی فلز را نشان می دهد.
توجه: ضرورت دارد طلاهایی که از قبل عیار آنها مشخص باشد، داشته باشیم (عیارهای مختلف) و هنگامی که یک طلا مشخص شد در کنار آن طلایی را که قبلاً مشخص دارد روی سنگ محک میکشیم و سپس با مقایسة رنگ آنها می توان عیار طلا را مشخص نمود.
طریقه پاک کردن سنگ محک:
« هر زمان سنگ محک پر شد و جای خالی برروی آن برای محک زدن دوباره نبود می توانید روی سنگ را تیز آب ریخته و سپس روی آن نمک پاشیده و بعد آنرا با آب بشویید.»
تذکر: طلای سبز از طلای زرد در مقابل تیز آب سلطانی واکنش آرامتری نشان می دهد زیرا دارای نقرة بیشتری است.

 

 


 

 

فلزیاب تصویری فلزیاب کبرا فلزیاب آلمانی فلز یاب تصویری اموزش فلزیاب سنسور فلز یاب ددکتورexp 3000 فلزیاب فروشی exp5000تشخیص دفینه فلزیاب فیوچر  گنج یاب تصویری مدل های پیشرفته فلز یاب برترین فلز یاب جهان  بهترین گنج یاب تصویری  تجهیزات جانبیexp4000  bionic 01 روش استفاده از  مشاوره برای خرید فلزیاب نقشه فلزیاب تصویری  نقشه مدار طلایاب آنتنی کار با فلزیاب صوتی وتصویری  گنج یاب های امریكایی  گنج یاب آلمانی گنج یاب تصویری  گنج یاب جمس گیرنده فلزیاب تصویری   ماالفرق بین exp4000 exp5000  فلزیاب فیوچر 5000  فلزیاب لیزر ی نقشه  فلزیاب مدار قدرت بالا  فلزیاب های برتر جهان  فلزیاب وگنج یاب  فلزیابهای تصویری  قطعات تشکیل دهند فلز یاب  قیمت محصولات او كی ام المان قیمت fs air scan قیمت فلز یابهای شرکت okm تجهیزات جانبی exp400قیمت محصولات شرکت او کی ام  گنج دفینه یاب  گنج دفینه فلزیاب تصویری okm  فلزیاب تصویری ساخت ناسا آمریکا فلزیاب تصویری واقعی  فلزیاب جمس  فلزیاب جی پی ارفلزیاب دست دوم  فلزیاب عینکی تشخیص امواج گنج یابی  تصویر فلزیاب جمس  فلزیاب تصویری فلزیاب کبرا فلزیاب آلمانی bionic 01 روش استفاده از مشاوره برای خرید فلزیاب نقشه مدار طلایاب آنتنی فلز یاب تصویری اموزش فلزیاب سنسور فلز یاب  ددکتور exp 3000فلزیاب فروشی ماالفرق بین exp4000 exp5000 exp5000تشخیص دفینهفلزیاب فیوچرگنج یاب تصویری مدل های پیشرفته فلز یاب برترین فلز یاب جهان بهترین گنج یابتصویری

امتیاز دهید
[کل: 4 میانگین: 3.5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.